Iz Metkovića, sa hladne i bistre Neretve, na regati osmeraca, na stazi od 6 km, naša posada koja je veslala je u ime grada Vukovara, zauzela je drugo mjesto u kategoriji Gradova i u ukupnom poretku. Prva je bila posada grada Zadra a treća Dubrovnika.
Vrijeme je bilo sunčano, s blagim kontra vjetrom, iznimno vruće tako da su veslači i prije starta bili dehidrirani. Na cilju za rehidraciju  domaćini su ponudili svoje poznate lubenice.
Posada Vukovara veslala je u sastavu: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, David Vidaković, Harald Brandt, Mihael Kolar, Marko Kunac, Luka Kolar i kormilar. Domagoj Djalto.

Na "Svjetskom veslačkom prvenstvu" seniora do 23 godine koji se održava u Plovdivu (Bugarska), naš Mato Brandt u reprezentativnom osmercu u B finalu stigao je drugi ukupno osmi. Veliki je to uspjeh tek formiranog osmerca koji ima perspektivu, bit ću možda neskroman ali i za jednu od medalja na slijedećim Svjetskim prvenstvima. Ovo je možda jedna od naznaka "povratka" rimen veslanju u reprezentaciji.

Dečki su odlično taktički odveslali utrku. Startali su kao četvrti i tijekom utrke postepeno se probijali da bi u završnici odveslali svoje najbrže vrijeme, prestigli poljake i ukrajince i stigli drugi. 
Konačni poredak B finala:  1. Italija, 2.Croatia, 3.Ukrajina, 4.Poljska, 5. Bugarska.
Spomenimo još jednom imena sjajne ekipe osmerca: Mato Brandt, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Luka Baričević, Mile Cakarun, Matej Metković, Lovro Anzulović, Danijel Plišić, Marin Mateljan.
Čestitamo veslačima na postignutom sjajnom rezultatu, ali i izborniku i njihovim trenerima i klubovima koji su svojim stručnim radom zajedno doprinijeli ovom rezultatu.

Matin osmerac kvalifikacijsku utrku vozi sutra 23.07.2015. u 12.35h. U grupi su sa rumunjima, englezima, bugarima i francuzima. Naši su u drugoj stazi. Prvoplasirani izravno se plasiraju u A finale, a ostale posade svoju šanse tražit će u repesažu.

U reprezentativnom osmercu veslaju D.Plišić, L.Anzulović, M.Metković, M.Cakarun, L.Baričević, B.Samardžić, T.Cavka i naš Mato Brandt.
Rezultate, a i više možete vidjeti na www.worldrowing.com

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

 

Ukupno posjeta

1.png4.png3.png3.png0.png

Trenutno online

1
Online