Pozivamo sve članove i prijatelje kluba na redovnu Godišnju skupštinu  koja će se održati u nedjelju, 17. siječnja 2016. godine u 10 h u prostorija na katu kluba.

Upravni odbor HVKV-a

Sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu 2016. godinu želi 

Upravni odbor HVKV-a

Posada "Grada Vukovara" ukupni pobjednik

Poslije uobičajnog protokola otvaranja uslijedio je start utrke. Osmerci su startali u dvije grupe po četiri posade. Odmah su se uputili na lijevu obalu Dunava na kojoj je matica slabija. Umjereni sjeverozapadni vjetar koji je puhao posadama u leđa dodatno im je otežavao utrku. Zbog niskog vodostaja Dunava osmerci nisu mogli ući u "Borovski dunavac"  te su cijelu utrku veslali Dunavom. Pozitivno je, što pri takvom niskom vodostaju matica Dunava spora te je razlika u vremenu uzvodno i nizvodno neznatna ali je prisutna opasnost od nasukavanja na sprudove i pličake. Dobro raspoređeni suci na stazi osigurali su siguran prolaz posadama.
Vukovarski maraton je međunarodni. Godinama nastupaju posade Slovenije, Mađarske, Njemačke, i dr. Ove godine uz vjernu posadu Slovenije natjecala se i posada Francuske u kojoj su veslali studenti Sveučilišta u Parizu pod nazivom "Esola centrala".
U sklopu  "Rendez - vous" -  Festivala Francuske u Hrvatskoj i suradnje s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, ostvaren je nastup Francuske posade.

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

 

Ukupno posjeta

2.png7.png0.png1.png4.png

Trenutno online

3
Online