Na "Svjetskom veslačkom prvenstvu" seniora do 23 godine koji se održava u Plovdivu (Bugarska), naš Mato Brandt u reprezentativnom osmercu u B finalu stigao je drugi ukupno osmi. Veliki je to uspjeh tek formiranog osmerca koji ima perspektivu, bit ću možda neskroman ali i za jednu od medalja na slijedećim Svjetskim prvenstvima. Ovo je možda jedna od naznaka "povratka" rimen veslanju u reprezentaciji.

Dečki su odlično taktički odveslali utrku. Startali su kao četvrti i tijekom utrke postepeno se probijali da bi u završnici odveslali svoje najbrže vrijeme, prestigli poljake i ukrajince i stigli drugi. 
Konačni poredak B finala:  1. Italija, 2.Croatia, 3.Ukrajina, 4.Poljska, 5. Bugarska.
Spomenimo još jednom imena sjajne ekipe osmerca: Mato Brandt, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Luka Baričević, Mile Cakarun, Matej Metković, Lovro Anzulović, Danijel Plišić, Marin Mateljan.
Čestitamo veslačima na postignutom sjajnom rezultatu, ali i izborniku i njihovim trenerima i klubovima koji su svojim stručnim radom zajedno doprinijeli ovom rezultatu.

Matin osmerac kvalifikacijsku utrku vozi sutra 23.07.2015. u 12.35h. U grupi su sa rumunjima, englezima, bugarima i francuzima. Naši su u drugoj stazi. Prvoplasirani izravno se plasiraju u A finale, a ostale posade svoju šanse tražit će u repesažu.

U reprezentativnom osmercu veslaju D.Plišić, L.Anzulović, M.Metković, M.Cakarun, L.Baričević, B.Samardžić, T.Cavka i naš Mato Brandt.
Rezultate, a i više možete vidjeti na www.worldrowing.com

Naš najbolji veslač, Mato Brandt i ove godine svojim radom i rezultatima potvrđuje taj epitet. Rezultat mukotrpnog rada plasman je na Svjetsko veslačko prvenstvo za seniore do 23 godine koje se održava u bugarskom gradu Plovdivu.

Odlasku prethodili su naporne pripreme na Ramskom i Peručkom jezeru, brojne provjere, sjajni rezultati u samcu, četvercu bez te na kraju ispunjenje norme u osmercu. 
World rowing U23 championship  održava se od 22 do 26 srpnja 2015 u Plovdivu.
Mato,svi smo uz tebe i cijelu tvoju posadu osmerca.

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

 

Ukupno posjeta

1.png1.png4.png5.png2.png

Trenutno online

1
Online