Posada "Grada Vukovara" ukupni pobjednik

Poslije uobičajnog protokola otvaranja uslijedio je start utrke. Osmerci su startali u dvije grupe po četiri posade. Odmah su se uputili na lijevu obalu Dunava na kojoj je matica slabija. Umjereni sjeverozapadni vjetar koji je puhao posadama u leđa dodatno im je otežavao utrku. Zbog niskog vodostaja Dunava osmerci nisu mogli ući u "Borovski dunavac"  te su cijelu utrku veslali Dunavom. Pozitivno je, što pri takvom niskom vodostaju matica Dunava spora te je razlika u vremenu uzvodno i nizvodno neznatna ali je prisutna opasnost od nasukavanja na sprudove i pličake. Dobro raspoređeni suci na stazi osigurali su siguran prolaz posadama.
Vukovarski maraton je međunarodni. Godinama nastupaju posade Slovenije, Mađarske, Njemačke, i dr. Ove godine uz vjernu posadu Slovenije natjecala se i posada Francuske u kojoj su veslali studenti Sveučilišta u Parizu pod nazivom "Esola centrala".
U sklopu  "Rendez - vous" -  Festivala Francuske u Hrvatskoj i suradnje s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, ostvaren je nastup Francuske posade.
Unatoč svim "preprekama" zahvaljujući sucima sve posade sigurno i uspješno su izveslale stazu maratona.
Pobjednik u kategoriji "Gradova" je posada "Grada Vukovara". Ujedno su i ukupni pobjednici. Stazu od 26 km (13 uzvodno i 13 nizvodno) izveslali su u vremenu 1.34.37.
U pobjedničkom osmercu veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Mrko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt, Luka Kolar  i korm. Domagoj Džalto.
U kategoriji "Otvorena" prva je bila posada "A je to" iz Zagreba s vremenom 1.46.23. dok je u kategoriji "Veterani" prva je stigla posada VK.Izola iz Izole (Slovenija) s vremenom 1.43.20.
Poslije napornog maratona proglašeni su pobjednici te svim posadama dodijeljene medalje a gostima iz Francuske i monografija našeg kluba.
Uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.
Zahvaljujemo svim posadama koje su sudjelovale te ih pozivamo na "13 Vukovarski veslački maraton 2016". Pozivamo ujedno i sve posade prijašnjih maratona.
Zahvaljujemo sponzoru "Konzumu" koji nas vjerno pomaže svih ovih godina.  Zahvaljujemo Gradu Vukovaru koji je prepoznao uspješni rad najstarijeg sportskog kolektiva u gradu. Naposljetku ne smijemo zaboraviti suce i sve sudionike u organizaciji bez čijeg nesebičnog rada ova tradicionalna regata ne bi bila ovako uspješna.
Rezultate po kategorijama možete vidjeti ovdje: GRADOVI, OTVORENA, VETERANI, ZBIRNI REZULTATI
Osvrt "Glasa Slavonije" na maraton možete vidjeti ovdje.

GŠ.

Stanje prijava po kategorijama možete vidjeti ovdje: GRADOVI, OTVORENA, VETERANI.

U skladu s ovlastima, sazivam "Izvanrednu skupštinu kluba" sa samo jednom točkom dnevnog reda  "Izmjena statuta HVKV-a". Skupština će se održati  u petak, 25.rujna 2015 god. u prostorijama kluba s početkom u 18.00 sati. Molimo članove da se odazovu pozivu kako bi proveli nužne izmjene.

 

Predsjednik  "HVK VUKOVAR"

Prof. dr. sci. SINIŠA ŠIJANOVIĆ, dr. med.

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

 

Ukupno posjeta

2.png1.png3.png0.png1.png

Trenutno online

1
Online