08.07.2019.

Od 5. do 7. srpnja na zagrebačkom Jarunu održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Prvog dana naše veslačice i veslači nastupili su u devet  a dugog dana u četiri utrke. Prvenstvo smo završili sa jednom srebrnom medaljom i to u dvojcu bez kormilara za juniorke  u sastavu  Mihaela Mihaljević, Agata Vrančić  disciplini tate Berislava Vrančića.
Uz navedeno drugo mjesto zauzeli smo tri četvrta mjesta, tzv drvene medalje,  te po jedno peto, sedmo, jedanaesto i dvanaesto mjesto. Najviše utrka izveslala je skifistkinja Ana Vinković što i ne čudi jer je to predrođeno skifistima.


Petak, prvog dana eliminacija Matej Vukić u samcu za lake juniore te Filip Marošićević u samcu za juniore A drugim mjestima ostvarili su plasman u A finale. U istoj disciplini Ivan Kolar trećim mjestom plasirao se u B finale dok je Anja Vinković za  kadetkinje četvrtim mjestom svoju nadu za daljnje napredovanje morala potražiti u repesažu. 
U subota prijepodne u finalnim utrkama već spomenute Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić osvojile su srebrnu medalju u dvojcu bez za juniorke. Istoga dana Lara Edelinski i Marta Atanasovska stigle su sedme u dvojcu na pariće za juniorke A, dok je  Matej Vukić četvrti u samcu za lake juniore.
Filip Marošičević zauzeo je peto mjesto u A finalu samaca za juniore A.
Trećim mjestom u repesažu Anja Vinković plasirala se u polufinale samaca za kadetkinje.
Poslije podne istog dana veslale su eliminacije za nedjeljna finala.
Finale A ostvarila je Mihaela Mihaljević drugim mjestom u disciplini lakih juniorki. Finalom B morala se zadovoljiti Marta Atanasovska nakon ostvarenog četvrtog mjesta u eliminacijama samaca za juniorke B i Ana Vinković nakon petog mjesta za kadetkinje B.
U nedjelju, u B finalu Ana Vinković stigla je šesta tj. ukupno dvanaesta te Marta Atanasovski peta, ukupno jedanaesta u samcu za juniorke B.
U velikom A finalu zauzeli smo dva četvrta mjesta i to u disciplini četverca na pariće za juniore A i to u sastavu Ivan Kolar, Filip Marošićević, Matija Hardi i Matej Vukić  te Mihaela Mihaljević u samcu za lake juniorke.
Vrijeme za veslanje bilo je pogodno. Veslači su bili pod stručnim vodstvom svojih trenera.
Čestitamo na postignutim uspjesima

GŠ.

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

Ukupno posjeta

9.png1.png1.png3.png7.png

Trenutno online

1
Online