VUKOVAR - Šuker, Boban, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho.... Svi smo u djetinjstvu imali pretežito nogometne idole jer nogomet je ipak najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ipak, ova priča nije o nogometu nego o sportu za kojeg kao klinci nismo niti znali da postoji. Riječ je o veslanju, jednom od najzahtjevnijih sportova na repertoaru. U ranom djetinjstvu većina je nas učestalo mijenjala sportove od rukometa, košarke, nogometa, preko karatea, plivanja i tenisa pa sve do veslanja. Veslanja? Da, dobro ste pročitali. Akteri narednih rečenica svoje slobodno vrijeme posvećuju ovom izuzetno zahtjevnom sportu, iako su kroz djetinjstvo mijenjali dovoljan broj sportova.

Studentski osmerci Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru premijerno su nastupili na tradicionalnom veslačkom maratonu Vukovar-Ilok koji je održan 2.listopada 2010.

Radi se o veslačkom natjecanju u kojima sudjeluju ekipe osmeraca gradova, studenata, veterana i otvorena kategorija na dužini staze gotovo 36 kilometara  što čini ovo natjecanje jedinstvenim u Europi.

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke dekan Antun Pintarić i predsjednik Hrvatskoga veslačkoga kluba Vukovar Siniša Šijanović potpisali su ugovor o suradnji koji podrazumijeva i osnivanje Akademskoga veslačkoga kluba u kome vesla 20 od 1.100 studenata veleučilišta.

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

preuzmi

Ukupno posjeta

1.png8.png1.png2.png1.png0.png

Trenutno online

1
Online

Međunarodna baza veslača