Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke dekan Antun Pintarić i predsjednik Hrvatskoga veslačkoga kluba Vukovar Siniša Šijanović potpisali su ugovor o suradnji koji podrazumijeva i osnivanje Akademskoga veslačkoga kluba u kome vesla 20 od 1.100 studenata veleučilišta.

Najavili su nastupanje na studentskim regatama pa i povodom ovogodišnje proslave Dana grada . Hrvatski veslački klub Vukovar osnovan je prije 98 godina i ima 50 veslača. 

- Želimo promicati akademski duh Vukovara kao veleučilišnoga grada i stvarati tradiciju akademskoga sportskoga djelovanja. Veslanje smatram perjanicom akademskoga sporta - rekao je dekan Pintarić te dodao da će veleučilište, koje ima i financijske obveze prema klubu, u klubu predstavljati Studentski zbor.

Hoće li klub organizirati i veslačka natjecanja, primjerice Dunavom i Dravom do Osijeka po uzoru na studentska veslanja sveučilišta Cambridge i Oxford, pitali smo Šijanovića.
- Naravno. I sada postoji regatni kalendar u Hrvatskoj pa studentske posade nastupaju u nekim disciplinama, najčešće osmercima. Tako će i naši studenti predstavljati veleučilište u osmercu, a klub osigurava opremu i licenciranoga trenera. Na regati sv. Filipa i Jakova imat ćemo i studentsku utrku osmeraca, a naši se studenti mogu natjecati i u Zagrebu i drugim gradovima - odgovorio je. 

Akademski veslački klub ima 20 članova studenata koji će veslati u dvije posade osmeraca, muškoj i ženskoj.

Autor: Milan Paun / www.vukovarske-novine.com

plakat skola veslanja

Poveznice

VESLANJE.HR.jpg

preuzmi

Ukupno posjeta

1.png6.png4.png7.png7.png8.png

Trenutno online

1
Online

Međunarodna baza veslača